Onzichtbare beugel

Je gaat een beugel dragen, maar wilt liever niet dat deze zichtbaar is. Dat snappen we! Onze orthodontisten maken met de onzichtbare beugels je glimlach mooier op de langere termijn. We vergeten alleen niet dat je ook tijdens het dragen een mooie glimlach wilt hebben. Dit doen we met de onzichtbare beugel. Weet je hoe de beugel werkt? Of wil je hier extra uitleg over? Lees dan verder.

De onzichtbare beugel is gemaakt voor volwassenen én kinderen. Orthodontisten en tandartsen gebruiken de onzichtbare beugel als hulpmiddel voor het verkrijgen van optimale functionaliteit en esthetiek van de tanden en kiezen. Deze beugel is nauwelijks zichtbaar, maar doet wel zijn we. Daarom kies je voor deze beugel!

Behandelplan

Van tevoren weet je wat de onzichtbare beugel voor je gaat doen. Wij weten het ook. We zien zoveel mooie voorbeelden van deze beugel in de praktijk. Onze orthodontisten adviseren je dan ook heel goed over het te verwachten resultaat. Zelfs zo goed dat je van tevoren bekijkt hoe je nieuwe glimlach eruit ziet na het dragen van deze beugel.

Je bekijkt jouw nieuwe lach namelijk al digitaal voordat de behandeling start. Dankzij geavanceerde technologie kunnen we het verloop van de behandeling voorspellen. Door middel van het persoonlijke behandelplan kan exact worden gezien hoe de individuele tanden zullen verschuiven. Je ziet ook hoelang de behandeling zal duren. De combinatie met het materiaal van de Aligners zorgt ervoor dat de bewegingen van jouw gebit met meer dan 75% te voorspellen zijn.

Klik hier om direct een afspraak in te plannen

Doorzichtige hoesjes

De doorzichtige hoesjes heten Aligners. Ze zijn gemaakt van dun kunststof en worden over de tanden en kiezen geschoven. Om de zeven à tien dagen doe je een nieuw setje Aligners in zodat de tanden verplaatst worden naar de ideale plek in de kaak. Dit zorgt voor het mooiste resultaat. De Aligners moet je dan ook consequent plaatsen.

  • Verschillende beugels: de onzichtbare beugel

Controles

Je komt gedurende de gehele behandeling elke maand op controle. De orthodontist bekijkt hoe de behandeling verloopt en stuurt bij waar nodig.

“Met de onzichtbare beugel ga je ongemerkt naar een recht gebit. Niemand die ziet dat je een beugel draagt!“
Blanca Cabrera López

Kosten en vergoeding

De kosten voor orthodontie zijn landelijk vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit. De kosten voor Invisalign zijn afhankelijk van de huidige stand van jouw tanden en het aantal benodigde Aligners. Tijdens de bespreking van uw persoonlijke behandelplan worden de kosten met jou besproken.

Of de behandeling vergoed wordt, is afhankelijk van jouw situatie en zorgverzekeraar. Neem contact op met jouw zorgverzekeraar voor meer informatie over vergoedingen van orthodontie.

Meer weten? We helpen je graag verder.

Maak een afspraak